22 augusti 2012
19:00

IK Fyris P00

Referat: Lohärads IF Röd - IK Fyris P00

Idag var det seriematch mot duktiga Fyris00, i senste seriematchen vann vi knappt med 4-2. I den matchen gjorde de det svårt för oss.

Innan matchen kändes allt bra, killarna var laddad och hade en bra och samlad uppvärmning. Det är alltid ett bra tecken.

Vi startade matchen mycket bra, det var länge spel på Fyris planhalva, och vi tryckte på hela tiden. Det fanns en del mycket fina kombinationer, vi lät bollen rulla. Ralle hade ett chippskott i ribbans överkant, efter bara några minuter. Kul att många var delaktiga i anfallen. Ett startade AK, spelade in i banan till Ralle som passade ut till kanten till Max, som spelade in till Kalle, skott. Tyvärr inget mål, men passningar gick som på ett snöre, kul att se.

1-0, 5:e min, Max slår en passning i till Kalle som hamnar ute på högerkanten, tar emot och slår en bra boll in i straffområdet till Lang, som istället för att skjuta, passar snett bakåt till GH, som skjuter i mål. Snyggt killar.
2-0, 10:e min, Max slår en passning till GH till högra hörnet, passar in till Lang, som är där och stör deras back som skjuter in den i eget mål. Vi ger Lang målet för ett jätte bra jobb.
3-0, 20:e min, AK slår en hörna som hamnar hos Ralle som står strax utanför straffområdet, som placeringsskjuter den i mål. Snyggt skott Ralle.
4-0, 24:e min, Här kontrar vi på en hörna på vänster sidan. Det är väggspel mellan Simon och Kalle, och lite tur har vi att vi får med bollen. Simon skjuter snyggt i steget över deras målvakt.
5-0, 31:a min, Jocke slår en passning i djupet till Zacke som skär in framför deras back på ett snyggt sätt. Enda sättet för backen att då ta Zacke var att fälla honom, men det gjorde han inte. Zacke placerar bollen enkelt i ena hörnet.
6-0, 33:e min, Ted passar till Anton som passar en kanon pass till Max som skjuter mål. Kanon bra jobb av Ted som är där och stör deras målvakt.
7-0, 35:e min, Ted passar Zacke, och Zacke passar snett inåt till GH, som inte gör några misstag.

Första halvlek var klart vår, det var mycket spel på Fyris planhalva. Vi hade en bättre inställning och skärpa nu än senast mot Sirius. Fyris krigade på bra.

I andra halvlek hade vi de första 12-13 minuterna klart, vi skapade mycket utan att få in den. I den 14:e min gjorde Fyris sitt första mål (7-1). Vi hade dåligt hemjobb över lag, vi var alldeles för offensiva.
8-1, 18:e min, Mål på hörna, YES. Anton slår en jätte bra hörna som Hampus ostört får nicka in, bra killar.
Men nu tappade vi allt, vi slarvade, vi spelade nonchalant. Samtidigt som Fyris blev mycket bättre. De fick göra både sitt andra och tredje mål innan matchen var slut.
Första 12-13 minuterna av 2.a halvlek är bra, men resterande 22-23 minuterna är Fyris farliga i omgångar, och höger sitt spel klart.
8-3 SLUT

Kul att vi gör en jätte bra första halvlek
Spelmässigt får vi inte tappa så mycket i andra halvlek.
Kul att höra Fyris målvakt, med en skarp och tydlig röst flera gånger skrika på sina medspelare.
Bra att vi inte har någon fokus på domaren, som gör en jätte bra insats.
Tråkigt att Fyris lämnar omklädningsrummet ostädat. Varför gör man det?? Dåligt!!

FORZA LIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIF!!!!!!!!!